EVN вложи 3,7 милиона лева в Кърджалийско тази година

През 2018 г EVN е вложила 3,7 млн лева в област Кърджали, съобщи Робърт Дик, председател на Управителния съвет на „ЕVN-България“ на среща с областния управител Никола Чанев

EVN вложи 3,7 милиона лева в Кърджалийско тази година | StandartNews.com

3,7 млн лева са вложени от EVN в област Кърджали през 2018

През 2018 г EVN е вложила 3,7 млн лева в област Кърджали, съобщи Робърт Дик, председател на Управителния съвет на „ЕVN-България“ на среща с областния управител Никола Чанев. Бе посочено също, че са изградени 13 км нови електропроводи средно напрежение, 16,9 км – ниско и 22 трафопоста, което ще подобри качеството и сигурността на електроснабдяването и ще намалят риска от аварии. На 100 процента е въведено дистанционно отчитане на електромерите.

В навечерието на зимата в регион Кърджали са взети всички превантивни мерки за недопускане на усложнения. Съоръженията средно и ниско напрежение са инспектирани, реновират се далекопроводите от Смолян за Ардино, подменени са авариралите стълбове, изолатори и проводници. Почиства се сервитутът на просеките, за да се осигури достъп до съоръженията в горски масиви, осигурено е високо проходимо зимно оборудване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай