Два дни Стара Загора е лека атлетика

Точно в 16.00 часа Европейският отборен шампионат започна с Овчарски скок-жени, където победител и продължи с бягане 400 м. с препятствия

Два дни Стара Загора е лека атлетика | StandartNews.com

„Изключително ми е приятно да Ви приветствам с добре дошли в Стара Загора. Щастливи сме, че нашият град за втори път е домакин на Европейска отборна купа по лека атлетика (втора лига)“, приветства присъстващите по време на официалното откриване на форума зам.-кметът на Община Стара Загора Красимира Чахова. Тя благодари на публиката, която е на стадион „Берое“, и подкрепя българския отбор и състезателите от трибуните. “Вие ще дадете допълнителен стимул на нашите атлети“, допълни още Чахова.

Поздрав към всички спортисти отправи и Добромир Карамаринов, президент на Европейската лека атлетика. „Ние сме горди, че сме отново тук в града на леката атлетика- Стара Загора. Благодаря на Общината, с помощта на която се осъществява това състезание“, каза още той. Карамаринов награди с плакети на ЕА Красимира Чахова и председателя на СКЛА „Берое“ Иван Колев. Призовете се връчват за приноса на двамата към развитието на леката атлетика в града и организацията на европейския отборен шампионат (втора лига).

 Българският тип е в състав Ивет Лалова-Колио, Мирела Демирева, Габриела Петрова, Тихомир Иванов, Митко Ценов. В най-важното спортно събитие в Стара Загора за 2021 година още атлети от Дания, Исландия, Латвия, Литва, Словакия, Словения, Унгария и Хърватия.

На откриването беше и талисманът на състезанието под липите-Катеричката Кипи.

Точно в 16.00 часа Европейският отборен шампионат започна с Овчарски скок-жени, където победител и продължи с бягане 400 м. с препятствия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай