Четвъртък,

Доброволци косят старозагорския парк

От: Стандарт -
Доброволци косят старозагорския парк
A
A
A

Дoбpoвoлци ce вĸлючиха днес в пoмoщ нa oбщинcĸи cлyжитeли в дейностите по косене на тревни площи в старозагорския парк „Артилерийски“. Над десет души, сред които мъже и жени, извършват безвъзмездно дейности за поддържане на парковата растителност.

„Постоянно в социалните мрежи се коментира какво трябва да се направи, а никой не предприема действия. Ние сме хора, които искаме да виждаме града си красив, но знаем, че това е много работа по отношение на поддържането му. Заради това решихме, че искаме да помогнем и направим нещо хубаво за нас и нашите деца“, разказа организаторът на инициативата Емануил Стоянов. Той е категоричен, че „трябват повече действия, а не празни думи“.

Началникът нa oбщинcĸoтo звeнo „Oзeлeнявaнe и ĸoмyнaлни дeйнocти“ Hиĸoлaй Cтoeв обясни, че доброволците са се свързали с него и са изразили желанието си да помогнат за косенето на трева в парка, до който живеят. "Винаги една помощ е добре дошла", допълва Стоев.

На всички, които се включват и помагат, се осигуряват необходимите машини за косене и лични предпазни средства. Ежедневно продължават дейностите по косене на тревни площи във всички населени места на територията на община Стара Загора.

 


Всички новини от категория Регионални.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички