До края на седмицата остават облекченията на социалните услуги

До края на седмицата остават облекченията на социалните услуги на Община Стара Загора

До края на седмицата остават облекченията на социалните услуги | StandartNews.com

Въпреки отпадането на въведеното на 13 март извънредно положение в Република България, до края на тази седмица всички ползватели на Детска млечна кухня, Диетичния стол и Социалния патронаж в Община Стара Загора ще се възползват от безплатно ползване на предоставяните услуги. От 18 май, понеделник, се възстановява заплащането на такси.


Родителите на деца, които са закупили купони за Детска кухня през април, ще могат да ги използват чрез заверяване във всички филиали за получаване на храна. Гражданите, заплатили през март такса за Домашния социален патронаж и Диетичния стол, ще могат да използват сумите за доставка на храна през следващия период.


Припомняме, че в Община Стара Загора през април бяха въведени допълнителни социални облекчения за най-уязвимите групи от населението. От 1 март бяха освободени от такса ползвателите на Домашния социален патронаж и Диетичния стол, както и деца, посещаващи детска градина или детска ясла. В началото на април във всички пунктове на Детска кухня Стара Загора родителите на записаните деца получиха купони, осигуряващи безплатното ползване на услугата.


През периода ежедневно повече от 1000 възрастни и деца са получавали безплатно топла храна.


 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай