Димитър Николов награждава успешните ученици на Бургас

Призовете се връчват по традиция в навечерието на празника на града 6 декември

Димитър Николов награждава успешните ученици на Бургас | StandartNews.com

По традиция в навечерието на празника на град Бургас - 6 декември, Никулден, община Бургас награждава най-изявените ученици и учители за постигнати успехи в сферата на образованието.

Удостоените с награди тази година са 26 деца от 13 детски градини, 847 ученици от всички възрасти от 38 училища и 31 отбора. Те са се класирали на първо място на национални или международни олимпиади, състезания и конкурси, проведени на територията на страната, както и на първите три места на международни надпревари извън страната.

Награди получават и 236 изявени учители, които са подготвили талантливите деца на град Бургас.

Призовете на учениците и учителите връчи кметът Димитър Николов на специална церемония в Аулата на Бургаския свободен университет. На нея присъства и председателят на Общинския съвет проф. Севдалина Турманова.

"Скъпи ученици, с вашия труд вие утвърждавате авторитета на града ни в страната и чужбина. Вие сте повод за нашата гордост и радост. В живота си вие ще се сблъскате с различни трудности, но знайте, че знанието ще бъде вашето оръжие, с което ще се справяте с тях и ще бъдете по-силни и по-успешни. И с радост ще очаквам да се реализирате и да развивате нашия град и страната ни. Благодаря на всички учители и родители. Вие сте наши партньори и ни помагате да прилагаме иновативни методи в образованието и развитието на град Бургас. Благодаря и на всички колеги, които работят в сферата на образованието", каза кметът Димитър Николов.

Награждаването на изявените деца и техните преподаватели продължава и утре в Атриума на Бургаския свободен университет. Тогава ще бъде връчен призът "Абсолвент на годината". Той се дава за първи път, а негов носител за 2019-та е доктор Иван Вълкадинов. Младият бургазлия се дипломира с пълно отличие от Варненския медицински университет "Проф. д-р Параскев Стоянов", за което бе удостоен с престижната награда "Златен Хипократ".

На утрешната церемония ще бъдат обявени и победителите в анкетата на Община Бургас "Ученик на годината". Номинациите са в категориите "Математика и природни науки", "Изкуства" и "Хуманитарни науки".

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай