Неделя,

Деца и родители в състезание по български език

От: Станка Христова -
A
A
A

Надпреварата „Българският език – лесен и интересен“ се организира от Регионалното управление на образованието в крайдунавския град в рамките на националната стратегия на МОН за насърчаване и повишаване на грамотността.

Тазгодишният кръг на състезанието се проведе в залите на художествената галерия в областия град. Четири ученически отбора и един тим, съставен от възрастни, се надпреварваха с уменията си по роден език. Петокласниците, достигнали до областния кръг, бяха от силистренските училища „Св.Св. Кирил и Методий“, „Никола Й. Вапцаров“, и „Иван Вазов“ и от СУ „Йордан Йовков“ в дуловското село Окорш, а отборът на родителите бе сборен.

Целта на състезанието е да насърчава четивната грамотност на деца и възрастни, да развива техните умения да ползват книжовния език и да стимулира възможностите им за комуникация и творчество. Директорът на основно училище „Иван Вазов“ в Силистра Александър Коконов, чието училише бе домакин на надпреварата, пожела на деца и родители да продължат да откриват  заедно богатствата на родния ни език.

 

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Препоръчани новини

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички