Дарения за две отделения в Монтанската болница

Българо-швейцарската търговска камара събра на благотворителен бал средства за детското отделение в болницата, даряват и електронож за хирургичното отделение

Дарения за две отделения в Монтанската болница | StandartNews.com

Българо-швейцарската търговска камара дари 2540 лева на детското отделение в многопрофилната болница в Монтана. Средствата са събрани на благотворителен бал на организацията.
Днес нейните представители Катя Табакова и Диляна Желязкова от фирма АМЕДА се срещнаха с кмета Златко Живков. Те обявиха, че правят още едно дарение и това е електронож за хирургичното отделение в Монтана.
Набирането на средства за педиатричното отделение е организирано по инициатива на Мария Шуманска – секретар на местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.
Още една IT фирма ще направи парично дарение за отделението - уточни Шуманска. Със средствата, които ще бъдат между 1500 и 2000 лева, ще бъде закупен апарат за проследяване на венозната система на децата.
Кметът Живков благодари на представителите на Българо-швейцарската камара и уточни, че в началото на следващата седмица посланикът на Конфедерация Швейцария в България Мюриел Берсе Коен ще посети Монтана.

Със съдействието на българо-швейцарската програма за сътрудничество в града бе изпълнен един от най-значимите проекти в областта на ромската интеграция. Чрез него бе изградена нова детска градина в квартал „Кошарник”, обновени бяха кабинетите на здравните медиатори и изпълнени редица дейности за подобряване на социалната, здравна и културна интеграция на малцинството.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай