Четвъртък,

Четвъртокласници посетиха Община Стара Загора

От: Стандарт -
Четвъртокласници посетиха Община Стара Загора
A
A
A

Учениците от 4 “г“ клас от ОУ „Кирил Христов“ с класен ръководител Цонка Янкова посетиха днес Община Стара Загора. Те бяха посрещнати от зам.-кмета Милена Желева пред берелефа на първия кмет на Община Стара Загора Петко Славейков. Там Желева им разказа кратка история на града, а малчуганите разгледаха снимките на всички кметове на Града на липите от Освобождението до днес.

Четвъртокласниците с интерес посетиха кабинета на градоначалника Живко Тодоров и седнаха на кметския стол.

Децата бяха посрещнати още в зала „П.Р.Славейков“, където се провеждат заседанията на Общинския съвет. Там председателят на местния парламент Мария Динева запозна присъстващите с работата на общинските съветници и им показа как се гласува и се приемат решения. Групата ученици имаха възможност да се запознаят и със секретаря на общината – Делян Иванов,  който им разказа за общината като административна единица. Под формата на игра децата се запознаха с любопитни подробности за общините в България.

Четвъртокласниците посетиха още Центъра за градска мобилност, където началникът на отдела Добрин Влайков им демонстрирано как действа системата в реално време, както и натовареността на няколко кръстовища.

С любопитство децата задаваха множество въпроси за работата на кмета, на общинския съвет и на цялата структура на общината.

В края на визитата учениците получиха специални подаръци-значка, химикал и специално издание, представящо туристическите обекти в Стара Загора. Зам.-кметът пожела на всички деца да бъдат любопитни, креативни и да знаят, че с труд и работа се постига всичко.

От своя страна малките старозагорци подариха „Ключа на знанието“, изработен от тях на секретаря Делян Иванов.

Тагове:

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички