Вторник,

Четвъртокласници посетиха Община Стара Загора

От: Стандарт -
124
Четвъртокласници посетиха Община Стара Загора
A
A
A

Учениците от 4 “г“ клас от ОУ „Кирил Христов“ с класен ръководител Цонка Янкова посетиха днес Община Стара Загора. Те бяха посрещнати от зам.-кмета Милена Желева пред берелефа на първия кмет на Община Стара Загора Петко Славейков. Там Желева им разказа кратка история на града, а малчуганите разгледаха снимките на всички кметове на Града на липите от Освобождението до днес.

Четвъртокласниците с интерес посетиха кабинета на градоначалника Живко Тодоров и седнаха на кметския стол.

Децата бяха посрещнати още в зала „П.Р.Славейков“, където се провеждат заседанията на Общинския съвет. Там председателят на местния парламент Мария Динева запозна присъстващите с работата на общинските съветници и им показа как се гласува и се приемат решения. Групата ученици имаха възможност да се запознаят и със секретаря на общината – Делян Иванов,  който им разказа за общината като административна единица. Под формата на игра децата се запознаха с любопитни подробности за общините в България.

Четвъртокласниците посетиха още Центъра за градска мобилност, където началникът на отдела Добрин Влайков им демонстрирано как действа системата в реално време, както и натовареността на няколко кръстовища.

С любопитство децата задаваха множество въпроси за работата на кмета, на общинския съвет и на цялата структура на общината.

В края на визитата учениците получиха специални подаръци-значка, химикал и специално издание, представящо туристическите обекти в Стара Загора. Зам.-кметът пожела на всички деца да бъдат любопитни, креативни и да знаят, че с труд и работа се постига всичко.

От своя страна малките старозагорци подариха „Ключа на знанието“, изработен от тях на секретаря Делян Иванов.


Всички новини от категория Регионални.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията