Сряда,

Ченгене скеле спечели една от Българските Архитектурни Награди’21

От: Стандарт -
145
Ченгене скеле спечели една от Българските Архитектурни Награди’21
A
A
A

Културно-туристически комплекс „Ченгене скеле“ спечели една от Българските Архитектурни Награди’21. Тя е за атрактивните сгради с етнографските експозиции. Журито отличи със специален приз проекта, възложен от Община Бургас и сътворен от архитектурно студио „Мото“, а автор на дизайна на музейните експозиции е известният бургаски творец Венелин Шурелов. Изпълнител на строителството е „Планекс инфраструктура“ ЕООД.

Културно-туристически комплекс „Ченгене скеле“ е ново публично пространство, разположено в непосредствена близост до едноименното рибарско селище. Той отвори врати през лятото на тази година и само за няколко месеца се превърна в една от най-търсените дестинации за жителите и гостите на Бургас. Там има какво да разгледате, какво да хапнете, какво да научите. Как се стига дотам и какви събития предстоят в комплекса, както и друга полезна информация, можете да откриете тук: https://www.facebook.com/chengeneskele/.

Именно добрата концептуална и архитектурна връзка на етнографските къщи и селището е основният мотив на журито за връчване на отличието, което е първо за комплекса, откакто беше изграден и въведен в експлоатация преди няколко месеца.

 


Всички новини от категория Регионални.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията