Бургазлии ще се срещнат с младото европейско кино в Международния център на „Меден рудник”

Събитието обещава интересни филми, дискусии и ателиета

Бургазлии ще се срещнат с младото европейско кино в Международния център на „Меден рудник” | StandartNews.com

Първото издание на фестивала „Срещи с младото европейско кино” в Бургас предлага интересна програма. Инициативата ще се реализира на 19, 20 и 21 януари в Експоцентър „Флора”, Център за съвременно изкуство и библиотека, Младежки международен център - Бургас, СУ „Св. св. Кирил и Методий”.

Събитието се осъществява с подкрепата на Община Бургас, Френски институт в България, Посолството на Швеция в България и Шведския филмов център. Фестивалът се финансира от Националния филмов център.

Прожекциите са с вход свободен.

„Синият тигър”, „Кралица на комедията” и „Пианото на Припят” са филмите, част от програмата на кинофестивала, които ще бъдат излъчени в залата на Младежкия международен център в комплекс „Меден рудник”.

Първата прожекция на „Синият тигър” ще очаква ценители на 20-ти януари /събота/ от 11.00 часа. Филмът ще бъде последван от дискусия и работилница.

Йоханка и Матиаш имат щастлив живот. Двете им деца растат в любяща среда в стара, но необикновена ботаническа градина. За амбициозни хора обаче старото е лошо и изглежда децата ще загубят дома си, а градът - магическото си светилище. Но събитията придобиват неочакван обрат, когато тайнствен син тигър се появява по улиците. Меланхоличните настроения отстъпват място на вдъхновяващи моменти.

Филмът се препоръчва за деца над 7 години. „Кралицата на комедията“ ще разкаже историята на 13-годишната Саша, която отказва да плаче, въпреки че непоносима мъка тегне на плещите ѝ. Тя решава да стане стендъп комик. Нейната цел е да накара всички да се смеят отново и най-вече това да стори нейният баща.

Лентата ще бъде излъчена на 20-ти януари, от 14.00 часа. Препоръчителната възраст е 14 години. На 21 януари /неделя/ финал на програмата ще даде документалният поетичен филм „Пианото на Припят” и работилница за инстантна фотография.

„Пианото на Припят“ на режисьорката и пианистка Елишка Цилкова ни връща към завинаги запечатаната в историята дата 26 април 1986 година, когато се случва аварията в електроцентралата в Чернобил. Водена от бивши жители на града, Елишка Цилкова ни повежда на пътешествие в миналото и с изящество ни напомня за неочакваната сила на музиката. Филмът е дублиран на български език и е подходящ за лица над 14 години

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Илья
преди 3 месеца

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти поефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----- https://do.my/xbio

Откажи