Четвъртък,

БСП скочи на кмета си в Перник

От: СТАНДАРТ -
261
БСП скочи на кмета си в Перник
A
A
A

БСП скочи на кмета си в Перник Станислав Владимиров зарази закриването на честния театър. Изпълнителното бюро на БСП пусна декларация срещу Владимиров, с която се „разграничава от решението му за закриване на Общинския драматичен театър и съставите към Двореца на културата в Перник - Камерен оркестър, Духов оркестър и Народен оркестър", съобщиха от пресцентъра на БСП.

Владимиров бе избран на поста с гласовете на БСП срещу кандидатката на ГЕРБ Вяра Церовска.

"Културата като обществена отговорност винаги е била приоритет на социалистите в България. Това е залегнало в редица основополагащи принципи на нашата партия и в провежданите политики досега. Да градиш може да се окаже бавна и тежка задача, отнема години, да рушиш е безразсъден акт, отнемащ само ден", посочва в позицията си ИБ на БСП.

Немислимо и недопустимо е в община Перник, където БСП спечели последните местни избори, дори да се подлага на дискусия закриването на общински културни институции, които повече от столетие са част от градската културна история. ИБ на НС на БСП определя като недопустимо публично заявеното обидно отношение на кмета на Перник спрямо културните дейци и настоява ръководството на община Перник да преразгледа решението си относно закриването на културните институции и съкращаване на техните служители", посочват още ИБ на БСП.

Позицията е приета след множество реакции на културни дейци от цялата страна. Позицията е приета на 18 декември 2020 г. от ИБ на БСП единодушно.


Всички новини от категория Регионални.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията