Близо 30 млади и проактивни хора се включиха в ABLE Weekend Activator в Стара Загора

Градът домакинства за втори път на форума

Близо 30 млади и проактивни хора се включиха в ABLE Weekend Activator в Стара Загора | StandartNews.com

В периода 2-4 юни ABLE (Асоциация на българските лидери и предприемачи), съвместно с Община Стара Загора и една от водещите ИТ компании в града, организира 2-дневно предприемаческо обучение ABLE Weekend Activator в Стара Загора.

Градът домакинства за втори път на форума. Събитието откри Радостин Танев, заместник-кмет на общината, който се обърна към младите хора с призива да бъдат активни, постоянни и находчиви, както и да не забравят, че Стара Загора е мястото, където могат да надграждат себе си като личности и професионалисти. От думите му стана ясно, че Общината ще продължи да бъде партньор на инициативи, които стимулират развитието на млади хора.  

Общо 5 екипа презентираха своите бизнес идеи пред журито, което бе в състав: Росица Райкова – началник отдел „Инвестиции“ на Общинска администрация,  Дора Радева – compliance officer, Edynamix , Виолета Недева, програмен директор по Бизнес предприемачество към фондация „Америка за България“, Росица Петрова – основател на „ Home of wool” и доц. д-р Атанас Георгиев – декан на Стопански факултет към Софийски университет.

Форматът на обучението е базиран изцяло на метода на ученето чрез преживяване с много практически задачи и симулации, като основната цел е подпомагане на амбициозни хора да добият знанието да генерират иновативни идеи и да ги развиват до реални бизнеси.

Курсът даде възможност на близо 30 млади и проактивни хора от цялата страна да развият своите идеи до реални работещи проекти и бизнеси чрез индивидуално менторство, контакти и детайлна методология.

Проект, насочен към борбата с Киберпрестъпленията (Blacktrace Security), спечели ABLE Weekend Activator, а екипът ще бъде подкрепен с 5 консултации от професионални експерти, за да продължи успешно развитието на идеята. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай