Бизнесмен от Кърджали направи дарение на областната болница

Бизнесменът Илхан Емин дари инвалидни колички за възрастни и деца и други уреди на стойност 20 000 лева на МБАЛ "Д-р Атанас Дафовски"

Бизнесмен от Кърджали направи дарение на областната болница | StandartNews.com

Инвалидни колички за възрастни и деца, проходилки, носилки, подвижни стойки за системи, масички за разнасяне на храна в размер на близо 20 000 лева дари на МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски” в Кърджали бизнесменът Илхан Емин.

„При едно мое посещение в болницата ми направи впечатление, че уредите, които използват санитарите и сестрите, са доста остарели. Затова реших да направя дарението. Това е наш дълг, защото областната болница е на всички, на цялото население ”, сподели Илхан Емин.
 
Дарението бе връчено на изпълнителния директор на лечебното заведение проф. д-р Тодор Черкезов в присъствието на председателя на Съвета на директорите на лечебното заведение Фейзи Бекир и члена на борда д-р Спас Пасев.
„Това  не е първото дарение, което прави на болницата бизнесменът Илхан Емин, за което му благодарим. Уредите, които получаваме, са   изключително важни, защото бързо се амортизират и имат нужда от периодична подмяна, но не винаги можем да осигурим нужния финансов ресурс”, посочи проф. д-р Тодор Черкезов и изрази надежда, че примерът на дарителя ще бъде последван от други кърджалийски  бизнесмени.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай