Баща отвлече детето си

Появи се клип, на който трима мъже отвличат дете пред дома му

Баща отвлече детето си | StandartNews.com

В социалните мрежи се появи клип, на който се вижда как трима мъже отвличат дете пред дома му в Елин Пелин. Видеото е качено от майката на детето в профила й. От описанието се разбира, че един от мъжете е бащата.

“От две години и половина върху мен и моите малолетни деца се упражнява домашно насилие от бившия ми съпруг Борислав и неговото семейство, без реакция от нито една институция. Показвам ви как на 30.07.2020г. в 8:30ч. сутринта, докато тръгвахме за рехабилитация с дъщеря ми, която се възстановява след инцидент, бяхме нападнати пред дома ни от главния архитект на Община Елин Пелин, „любящ“ баща и мой бивш съпруг – Борислав Бориславов Кръстев, и Андрей Цолев, които отвлякоха тригодишната ми дъщеря. Родителските права са предоставени на мен, а от два месеца той държи и не съм виждала и другата ми дъщеря (4г.). Коментарите оставям на вас!”, пише майката Катерина Игнатова.

Междувременно в РУ - Елин Пелин е получен сигнал за възникнал скандал на бул. „Новоселци“, последван от още две съобщения – първото за отказ на майка да предаде детето на бащата съгласно съдебно решение, а второто – от самата майка, че бившият й съпруг отвлича детето им, предаде Dariknews.

Незабавно на адреса са изпратени полицейски служители. Пред униформените жената обяснила, че бившият й съпруг е отнел дъщеря им, ударил я е, после предал детето на свой роднина, който се отправил към поликлиниката. Бащата й ги последвал, но не успял да вземе внучката си.

За изясняване на казуса, родителите на жената били поканени в районното управление, а към 8.50 часа бащата се явил в полицията заедно с детето, за което веднага била уведомена майката.

Полицейските служители оказали и съдействие на държавен съдебен изпълнител, от когото е изготвен протокол, а в присъствието на служители на Дирекция „Социално подпомагане“ детето е предадено на бащата. От родителите и роднината на бащата са снети сведения и съставени предупредителни протоколи по чл. 65 от ЗМВР.

От РУ - Елин Пелин уточняват, че през последните месеци униформените неколкократно са оказвали съдействие във връзка с подадени жалби от всеки от двамата родители за неизпълнение на съдебни решения.

По случая е образувана проверка, докладвана в Районна прокуратура - Елин Пелин.

Междувременно Държавната агенция за закрила на детето се самосезира във връзка с видеото, разпространено от майката в социалните мрежи.  ДАЗД своевременно реагира по случая и незабавно уведоми отдел „Закрила на детето“ и началника на Районното полицейско управление по местоживеене на детето. Сигнализирана е и Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ с искане клипът да бъде премахнат от социалните мрежи, тъй като съдържа лични данни за детето и засяга неговите права и интереси.

След инцидента бащата доброволно се е явил полицията, където заедно с майката са подписали протокол за предаване на детето по определения им режим за контакти през лятото.

„Умолявам родителите да бъдат толерантни един към друг в ситуация на раздяла помежду си“, апелира председателят на ДАЗД д-р Елеонора Лилова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай