Понеделник,

Банско стана фестивална столица на България

От: РЕДАКТОР -
Банско стана фестивална столица на България
A
A
A

Само във фестивалната столица на България – в красиво и уникално Банско, е възможно да има толкова наситена разнообразна и интересна културна програма. Особено показателен за това беше първият уикенд на месец юли.

Граждани и гости на Банско от цялата страна и от много чужди държави имаха възможност да гледат и да участват във фестивалното веселие на „Балкански котел”. Местни самодейци и от цяла България пяха и танцуваха на сцената и около нея.

В продължение на седмица занаятчии от всички краища на страната показваха майсторлък и творчество в Панаир на занаятите в центъра на града.

Най-неподправено изненаданите и възторжени зрители бяха многобройните участници в Банско номад фест, които също за седмица се събраха в Банско. Така наречените „дигитални номади” намериха условия, които превръщат града и планината не само в краткосрочна спирка в пътешествието им по света, но и в предпочитана дестинация, където да се връщат многократно и за по-дълго време.

За седма поредна година очакваните с нетърпение Културни вечери „Традиции и изкуство” започнаха в съботната вечер. В Туристическия информационен център художничката Дона Атанасова отново показа абстрактното си изкуство в изложба ”Конотации”. Тя ще продължи до 6 юли, а след нея очакваме с интерес срещата с творчеството на Мария Кушлева и нейния „Тимар от сърце”. Демонстрациите на изкуството на дърворезбата, българската бродерия и плетенето на шушони бяха под съпровода на музикантите от фолклорна група от гр. Добринище.

До края на месец юли почитателите на изкуството на художника Чавдар Тепешанов ще имат възможност да видят новите му творби в юбилейната му живописна изложба в Дома на изкуството. Художникът на Банско ще изненада посетителите с нов поглед към любимия му град.


Всички новини от категория Регионални.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички