Индустриалци от Китай с интерес към Кърджали

Китайските инвеститори от областта на автомобилостроенето са поставили въпроси за пазара на труда в региона, цените на строителството, жилищните имоти и за данъчното облагане в България

Индустриалци от  Китай с интерес към Кърджали | StandartNews.com

 Индустриалци от Китай в областта на автомобилостроенето проявяват интерес към Кърджали, съобщи областният управител Никола Чанев. Той  коментира, че е провел съвместна работна среща с представители на компанията от Азия и с експерти от НК „ Индустриални зони". Чанев не коментира името на фирмата заради конфиденциалност, но обясни, че китайските инвеститори са поставили въпроси, свързани с пазара на труда в региона, с цените на строителството, даже и на жилищните имоти, също и за данъчното облагане в България.  „Потенциалният инвеститор прояви интерес и към изграждането на бизнес парк, но подобен  проект може да се реализира през Инициативата за сътрудничество между Китай и страните от Централна и Източна Европа във формата 16+1”, подчерта Чанев.

Областният управител на Кърджали допълни, че след срещата- разговор с бизнесмените от Китай са извършили оглед на бъдещата индустриална зона на Кърджали в района летището. По -късно китайските индустриалци, които проучват възможностите за инвестиции, посетили и коледния базар, а домакинът им подарил за спомен изработени от кърджалийските деца сурвачки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай