Аудио гид води туристи из миналото на Стара Загора

Модерна аудио гид система запознава туристи с богатото историческо минало на Стара Загора

Аудио гид води туристи из миналото на Стара Загора | StandartNews.com

Регионален исторически музей – Стара Загора вече разполага с модерна безжична аудио гид система. Тя ще даде възможност за провеждането на туристически обиколки и беседи на открито за запознаване с богатото културно и историческо наследство на града. Системата за осъществяване на безжична връзка екскурзовод - посетители, с която до момента разполагаше Регионален исторически музей – Стара Загора е надградена и дава възможност за едновременно запознаване на по-голям брой туристи със забележителностите на Стара Загора.

Същевременно предвид настоящата обстановка и изискванията за спазване на социална дистаниция, ползването на аудио гид устройства ще даде възможност на туристите да бъдат на необходимото отстояние между себе си и лектора по време на беседите.

Аудио гид системата е дарение от местните туроператори, които съвместно с Община Стара Загора и Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите организираха опознавателен тур на града в началото на месец октомври миналата година. Участниците в него – над 50 туроператори от цялата страна се запознаха с възможностите за организиране и провеждане на туристически посещения в Стара Загора.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай