Алея на чадърите посреща туристите в Алфатар

Около атрактивния свод са аранжирани лехи с цветя, посадени в най-причудливи пространства

Алея на чадърите посреща туристите в Алфатар | StandartNews.com

Алея на чадърите посреща туристите в Алфатар. След като  в началото на юни  ентусиасти преобразиха спирките на градския транспорт  и ги превърнаха в открити библиотеки, промените в добруджанския град продължиха. Последната акция е насочена към облагородяване на централния площад, където се намира туристическия информационнен център.

„Това е най-многолюдното място в Алфатар. Всички хора от града и гостите минават от тук. Затова решихме да го направим по–уютно и атрактивно”, обяснява кметът Янка Господинова. Тя е инициатор да се извие  дъга от  разноцветни чадъри над пътеката към центъра. Около атрактивния свод са аранжирани лехи с цветя, посадени в най-причудливи пространства. Кашпа във вид на чаша за кафе, измайсторена  от стари одеяла и мукава, изхвърлени от употреба велосипеди и  цветарници сега образуват красиви кътове за отдих.

Инициативите за промяна на градската среда се финансират от местния бюджет, но разходите са оскъдни, признава кметът Господинова. Почти всичко е направено с подръчни материали, на принципа  „Направи си сам!”, като  в  акциите  участват доброволци, ентусиазирани от   одобрението, с което местните  хора посрещат   нововъведенията,  обясняват от общинската управа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай