5 фатални гафа на главния архитект на Благоевград

Поне 5 са причините

5 фатални гафа на главния архитект на Благоевград | StandartNews.com

Поне 5 са причините да бъде уволнен дисциплинарно главният архитект на Благоевград Васил Тимчев. Това стана ясно след пресконференцията на кмета на града Атанас Камбитов.
Конкретният повод е жалба на благоевградчанин, който се усъмнил в законността на строителното разрешение на обект, който се изглаждал непосредствено до новострояща се сграда. След сигнала общинарите направили пълна проверка и се хванали за главата. Защото хем проекта бил калпав, хем преписките били изпуснали всички срокове. Разбира се, архитектът твърдял, че няма никакви нарушения, но думите му били опровергани още с появата на инвеститора на обекта, който вкарал искане в общината за премахване на два етажа от постройката.   
Когато извиках архитекта, за да искам обяснения за незаконните действия, той в 4 изречения каза 4 неистини, удиви се кметът.
Първо, че тази жалба е разгледана от Административен съд и решението е законосъобразно. Оказало се, че това не е вярно, защото съдът разглежда жалбата по допустимост, а не по същество. Второто, е че архитектът не бил запознат с проекта. Трето,е, че РДНСК е разгледала проекта и той отговарял на всички изисквания. Оказало се, че службата изобщо не е известена.
Пето, архитектът се оправдал, че не е негова работа да следи за качеството на проектите и дали отговорят на изискванията. Въпреки че  инвестиционният проект и цялата процедура след това се одобрява само от архитекта и зависи единствено и само от него, каза Камбитов.
В крайна сметка след поредица от административни хватки с болнични и отпуски, кметът на Благоевград успял да уволни дисциплинарно главният архитект. Той пък се закани да си търси правата по съдебен път.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай