Вторник,

13 посланика гостуват на Чепеларе

От: Стандарт -
13 посланика гостуват на Чепеларе
A
A
A

Посланиците на Австрия, Алжир, Аржентина, Армения, Босна и Херцеговина, Бразилия, Грузия, Египет, Кипър, Монголия, Палестина, Република Южна Африка и Северна Македония гостуват на Община Чепеларе, за да се запознаят с възможностите за туризъм и бизнес, местните традиции и култура. Целта на срещата е да покаже пред представители на дипломатическия корпус у нас частица от красотата на Родопа планина, възможностите за развитие на туризъм в четири сезона в Община Чепеларе, пъстротата на културния живот в нея. Посещението на посланиците се осъществява по покана на кмета на Община Чепеларе г-жа Славка Чакърова и с любезното съдействие на сдружение „Спектър 21 век“ и издание „Дипломатически спектър“.

Програмата предвижда среща на представителите на дипломатическия корпус с местния бизнес, запознаване с туристическите и културни забележителности на територията на Общината. Като част от програмата на 21 юни на площад „Олимпийски“ в Чепеларе от 18.00 ч. ще се проведе и концертът „Шлагерите на Европа“ на Христо Паскалев-Паскал, който ще представи Чепеларе като община, в която се цени не само българската, но и европейската традиция.  

Събитието в Чепеларе е първото, което се организира от такъв мащаб за дипломатическия корпус извън София и което ще бъде придружено от концерта „Шлагерите на Европа“ – един от най-важните проекти на сдружение „Спектър 21 век“, посветен на първото Българско председателство на Съвета на ЕС.

 

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички