Неделя,

1088 деца се заклеха в обич към България

От: Матей Бонев -
1088 деца се заклеха в обич към България
A
A
A

Общо 1088 творби  от 24 области в България и 103 населени места са получени в националния ученически конкурс „Ще обичам аз от сърце таз земя и тоз народ“. Това стана ясно в навечерието на 1 март при отчитане на резултатите от конкурса . Той се организира от  2-ро основно училище „П.Р. Славейков“ в Стара Загора. Във второто му издание  са участвали и ученици от  българското училище „Иван Вазов“ в Париж, Франция“.
 Община Стара Загора дари 100 книги за награди на най-добре представилите се участници. Специални награди бяха връчени и от други институции и организации - омбудсмана на Стара Загора, „Ротари клуб“, от Зонта клуб, „Лайнс клуб - Августа", регионалния исторически музей, регионалната библиотека „Захарий Княжески“ и др.
 „Надявам се, че подобни инициативи като тази, ще привличат все повече участници в  национален мащаб. В Стара Загора има много конкурси, но името на Петко Рачов Славейков и като един от първите кметове на града е показателно. В днешното бездуховно време, имаме потребност от все повече такива прояви. Всичко може да се случва, когато сме обединени“, благодари на участниците, техните учители и родители зам.-кметът на Стара Загора Иванка  Сотирова.
Фото - Община Стара Загора
 


Всички новини от категория Регионални.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички