Епизод 13: Откраднали златото на Кубрат заради атомната бомба на Сталин

Паметниците от времето на соца трябва да бъдат изложени в пространство около Кремиковци, казва проф. Пламен Павлов

* Паметниците от времето на соца трябва да бъдат изложени в пространство около Кремиковци, казва проф. Пламен Павлов в подкаста на „Стандарт“

„През 1912 г. до с. Мала Перисчепина на около 35 км от Полтава едно дете си заклещило крака в езерото. Оказало се, че е попадвало на златен съд. Занесли съда в дома на момчето, майка му му ударила два шамара, защото мислила, че е обрало църква. Новината бързо се разнесла в селото и започнало зверско иманярство. Полицията обаче изземва от търсачите на съкровища огромна колекция от златни съдове – около 800. Така е открито съкровищено на Кубрат“.

Това каза в подкаста на „Стандарт“ „Чудесата на България“ историкът проф. Пламен Павлов. В интервюто си пред главния редактор на медията Славка Бозукова той разкри, че голяма част от това съкровище е взето по времето на Сталин, за да се финансира Съветската атомна бомба и в момента нищожен процент от златото на Кубрат се намира в Ермитажа в Санкт Петербург.

Проф. Пламен Павлов лансира идеята си на мястото на паметника на Съветската армия да се постави реплика на този на Майка България, който е във Велико Търново. А всички останали от времето на социализма скулптури да бъдат изложени в пространство около Кремиковци.

* Днес няма никакъв знак, че мощите на Св. Иван Рилски са в началото на ул. „Пиротска“ в София, където е бил едноименният манастир.

* Трети март трябва да остане важен ден за България, но предимствата на 24 май са големи.

* Ботев убит от свои? Някои четат записките като Дявола Евангелието.

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ новия подкаст на "Стандарт"

Епизод 13 може да бъде гледан в специалната рубрика Podcast в Агенция "Стандарт" и в YouTube канала на "Стандарт", както и да бъде слушан в Spotify. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Асен
преди 1 месец

Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим:---- https://use.my/man

Откажи