Жан на вота със завет на Левски.Че Гевара зад него

Прави Ляв съюз за чиста и свята република

Жан на вота със завет на Левски.Че Гевара зад него | StandartNews.com

Жан Виденов отива на изборите със завета на Левски за чиста и свята република. Нова лява коалиция партията му, водена от Иван Атанасов. Тя ще се казва Ляв съюз за чиста и свята република

По покана от инициативата „Лявата алтернатива на България“ на Иван Атанасов и с личното участие на Жан Виденов се сформира нова предизборна коалиция под името „Ляв съюз за чиста и свята република“, съобщиха от партията на Видевов.

КП „Ляв съюз за чиста и свята република“ е съставена от леви и патриотични партии за участие в парламентарните избори, насрочени за 11 юли 2021 г.

Новосформираната коалиция ще се представи пред журналистите и обществеността и ще обяви своите приоритети на пресконференция на 23.05.2021 г. /неделя/ от 11 ч. в БТА.

Младежкото комунистическо движение "Че Гевара" вече излезе с призив за подкрепа за новия политически проект на бившия премиер Жан Виденов. Според ултралевите „страната ни е затънала в блатото на олигархията, фалшивите инженерни политически проекти и лъжливите Спасители, а трудовият български народ изнемогва под тежестта на безскрупулни национални предатели.”.

"Родината e в конвулсии. Обществото ни деградира", констатират последователите на южноамериканския революционер Че.

Според движението коалиция „Ляв съюз за чиста и свята република“ е "коалицията на милионите честни хора на труда, на ограбените и унизените, на обезправените и охулените, на възмутените и разярените българи, които не искат да бъдат мишена на смъртоносни оръжия, които мечтаят да живеят в мир, които се събуждат с надеждата, че ще успеят да възпитат и отгледат децата си като достойни и горди българи".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай