Вторник,

Станислав Младенов: Имаме нужда от родолюбци

От: РЕДАКТОР -
104
Станислав Младенов: Имаме нужда от родолюбци
A
A
A

В тази криза България има нужда от родолюбиви граждани. Затова трябва честно да си отговорим на въпроса - колко обичаме родината си. Думите са на кандидата за народен представител от 25-ти МИР от "БСП за България" Станислав Младенов. Той коментира темата за българската икономика в кризата, предизвикана от пандемията от Covid-19 в предаването "Делници" по телевизия "Евроком".

"В момента България има огромна нужда от хората си. Ние, гражданите, сме тези, от които зависи възстановяването на българската икономика, каза Станислав Младенов. - Въпрос на избор е. Да изберем българските туристически дестинации, българските хранителни продукти, българското производство... Сега е време за родолюбие. Защото родината ни е подложена на огромно изпитание".

Според кандидата за народен представител от БСП, държавата се нуждае от икономика с приоритет върху леката промишленост, тъй като тя дава добавената стойност и генерира благата. "Колкото по-голяма принадена стойност и оборот на капитала има в една икономика, толкова по-добър ще е ефектът върху социалната система, обясни той. - Защото социална политика се прави с пари, които идват от икономиката. А в момента светът на практика е в икономическа криза". 

Станислав Младенов е категоричен, че основното внимание на следващото държавно управление трябва да бъде насочено към един от най-важните сегменти в икономиката, а именно трудовият пазар.

"Каквито и производствени мощности да има една държава, ако няма хора, които да ги обслужват, нищо не може да се случи, коментира той. - Понятието "работещ беден" за мен е присъда - за държавата и за управниците й. Основна моя цел е да се преборим с тази дълбока несправедливост. Абсурдно е в XXI век човек, който честно упражнява правото си на труд, да не може със заплатата си да покрие сметките за ток, вода и храна. Недопустимо е!".


Всички новини от категория Парламентарни избори 2021.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com