Станислав Младенов: БГ производителят е с приоритет

Минимум 50% от плодовете, зеленчуците, млякото и месото на пазара трябва да са българско производство, категоричен е кандидатът за народен представител

Станислав Младенов: БГ производителят е с приоритет | StandartNews.com

Българският производител трябва да бъде с абсолютен приоритет. Това заяви Станислав Младенов, кандидат за народен представител от "БСП за България" в листата на 25-ти МИР в София. Той е категоричен, че трябва да има ясни цели в Националния стратегически план за развитие на земеделието и селските райони.

"Основната от тези цели трябва да бъде до 2027 година поне 50% от плодовете, зеленчуците, млякото и месото на пазара да са българско производство, заяви Станислав Младенов. - В България разполагаме със златна земя. А в същото време сме зависими от вноса на плодове, зеленчуци,мляко и месо. Това за мен е престъпление и национално предателство".

Според Станислав Младенов е много важно да има равнопоставеност между фермерите и справедливо разпределение на субсидиите. Той е категоричен, че държавата трябва да изработи механизми, според които малкият и среден фермер да имат лесен и бърз достъп до субсидии.

"В момента именно малкият и среден фермер в България са най-ощетени. На практика до тях субсидии не достигат, коментира той. - А това са най-важните елементи в земеделието и селското стопанство в една държава".

Кандидатът за народен представител от листата на "БСП за България" в 25-ти МИР в София е убеден, че земеделието и селското стопанство у нас се нуждаят от спешна реформа. "Имаме изключителни природни дадености и можем да произвеждаме основни продукти, а в същото време България е продоволствено зависима държава - парадокс, до който ни доведе досегашното управление. Затова е време за промяна, която можем заедно да направим на 4-ти април", категоричен е Станислав Младенов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай