Социолог: Голямата интрига ще е Борисов-Слави

Идват сложни избори, каза Мира Радева

Социолог: Голямата интрига ще е Борисов-Слави | StandartNews.com

Голямата интрига на парламентарните избори ще е между ГЕРБ и Слави Трифонов. Това прогнозира пред БНТ социологът Мира Радева. Според нея истинската битка ще е Корнелия Нинова или Слави Трифонов, което накрая ще предопредели развръзката как ще се развият отношенията Борисов  - Дългия.

Идват сложни избори. Румен Радев действа прекалено емоционално. Ударът ще бъде върху левицата. Всичко опира до мотивацията на хората, заяви Мира Радева.

„Въпреки, че Слави изглежда пасивен, социологията му дава много високи резултати. Познавам го от 1996 година. Той винаги е имал политически амбиции”, сподели още Мира Радева. В резултат на хората около него, които създадоха референдума за мажоритарния вот, той показва, че има политическа заявка и тя е много силна. Той си има своята подкрепа. Истинската интрига е какво ще се случи между ГЕРБ и Слави след изборите“, коментира тя.

Аз гласувах за Румен Радев, тогава ГЕРБ подцениха президентския вот. Той стоеше по-добре. Но е много забавно, защото той стои като генерал, а реагира като малко момче, даде оценката си социоложката. И допълни: „В този случай, въпреки че няма да гласувам за Радев, той направи добър ход с обявяването на кандидатурата за президент. Защото изследванията показват, че каквото й да предлагаш на пазара, е добре да се знае какво предлагаш от по-рано.”.

По думите й изходът от тези избори ще определят избирателите, колко хора ще отидат до урните. Тя не очаква да има двойни парламентарни избори тази година.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай