ПРи 100% обработени резултати: Ето депутатите от Пловдив

Възможно е преференции да разместят имената на народните представители

ПРи 100% обработени резултати: Ето депутатите от Пловдив | StandartNews.com

Според резултатите при 100% обработени протоколи в град Пловдив, разпределението по мандати изглежда така: "Има такъв народ" - 3 мандата, ГЕРБ - 3 мандата, "Демократична България - Обединение" - 2 мандата, БСП - 2 мандата, "Изправи се! Мутри вън!" - 1 мандат.

Това означава, че от Пловдив като депутати от ИТН влизат Тошко Йорданов, Димитър Гърдев и Антоанета Стефанова.  В зависимост от това откъде зам.-шефът на партията Йорданов ще избере да влезе като депутат в парламента, от града под тепетата може да влезе и четвъртият в листата Манол Манолов.

От ГЕРБ според листата влизат Бойко Борисов, Иван Тотев и Радомир Чолаков. Очаква се бившият премиер отново да влезе в парламента от столичния 25-и МИР, което ще направи депутат поставения под №4 Пенчо Малинов, лидер на младежката организация на ГЕРБ в Пловдив. 

От ДБ пловдивчани решиха депутати да са Христо Иванов и Манол Пейков. И тук най-вероятно партийният шеф Иванов ще влезе от столицата, което ще осигури депутатско място за Ивайло Старибратов. От БСП ще изпратят в парламента проф. Иво Христов и шефът на борсата в Първенец Илия Гатев. За "Изправи се! Мутри вън!" вотът определи едно място и то според листата е за адвокат Николай Хаджигенов. Ако той реши, както и на предишния вот, да влезе от друг район, депутат ще е Мария Капон. Възможно е преференции да разместят имената на депутатите, като това ще стане ясно по-късно днес, пише "Марица". 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай