Събота,

Премиерът: Искаме честни избори

От: Редактор -
184
Премиерът: Искаме честни избори
A
A
A

Фокусът на областните управители ще бъде върху отношението към изборния процес - да отговорим на изискването за честни и прозрачни избори. Това заяви служебният министър-председателят Стефан Янев, който представя новите областни управители, назначени от служебното правителство.

"Всички наши усилия ще бъдат посветени именно на това: провеждането на извънредни парламентарни избори на 11 юли, така че процесът на самото провеждане да бъде осигурен.

В същото време да не се допуснат негативи, на които сме били свидетели преди и максимално да ограничим всички тези практики, които след изборите водят до една полемика и една динамика в говоренето, която казва, че е имало нещо нередно", каза още Янев.

Служебният премиер подчерта, че това не е само ангажимент на правителството, но и на други органи, в частност ЦИК". По думите му той разчита на всички институции да свършат работата си, за да протече процесът по гласуването безпроблемно.

Премиерът призова областните управители да имат готовност да прилагат гъвкави решения в изборния ден в секции, където би имало струпване на хора, така че да няма опашки. Надява се ЦИК да проведе бързо конкурса за допълнителни машини, които да бъдат надлежно сертифицирани и информационно осигурени.


Всички новини от категория Парламентарни избори 2021.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички