Премиерът: Искаме честни избори

Основната ни задача е да осигурим прозрачност за вота

Премиерът: Искаме честни избори | StandartNews.com

Фокусът на областните управители ще бъде върху отношението към изборния процес - да отговорим на изискването за честни и прозрачни избори. Това заяви служебният министър-председателят Стефан Янев, който представя новите областни управители, назначени от служебното правителство.

"Всички наши усилия ще бъдат посветени именно на това: провеждането на извънредни парламентарни избори на 11 юли, така че процесът на самото провеждане да бъде осигурен.

В същото време да не се допуснат негативи, на които сме били свидетели преди и максимално да ограничим всички тези практики, които след изборите водят до една полемика и една динамика в говоренето, която казва, че е имало нещо нередно", каза още Янев.

Служебният премиер подчерта, че това не е само ангажимент на правителството, но и на други органи, в частност ЦИК". По думите му той разчита на всички институции да свършат работата си, за да протече процесът по гласуването безпроблемно.

Премиерът призова областните управители да имат готовност да прилагат гъвкави решения в изборния ден в секции, където би имало струпване на хора, така че да няма опашки. Надява се ЦИК да проведе бързо конкурса за допълнителни машини, които да бъдат надлежно сертифицирани и информационно осигурени.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай