Политиката е отговорност, а не скечове

Страната има нужда от стабилност, каза министър Сачева

Политиката е отговорност, а не скечове | StandartNews.com

"До 30-и април трябва да бъде предаден планът в ЕК за Устойчивост и развитие. Необходима е актуализация на бюджета и взимането на още мерки", добави Сачева. 

"Коалицията анти-ГЕРБ опитва да вкара страната в хаос. Отговорност не се поема няколко дни, а се говори само за Борисов". Това заяви в ефира на bTV и "Лице в лице" социалният министър Деница Сачева от ГЕРБ. 

"Наша отговорност е да предложим правителство и да потърсим подкрепа за него. Ще предложим редовно, а не експертно правителство и, ако не получим подкрепа, то ще върнем мандата. На този етап не са обсъждани конкретни имена за министри, това ще стане през следващите дни", обясни Сачева. 

Тя е категорична, че не са водени преговори с никого на този етап. 

"Борисов многократно заяви, че е готов да се оттегли и просто да остане лидер на партията. Ще обсъдим различни варианти и ще предложим вариант на правителство на останалите колеги в парламента. Ако не, очакваме господин Станислав Трифонов да даде отговори на всички належащи въпроси - за бизнеса, за мерките срещу К-19, каква подкрепа ще получи в Брюксел за националния план за устойчивост и развитие", заяви Сачева.

"Бихме искали да покажем, че не сме деструктивна политическа сила, а градивна. Свързваме се със създаване на нови неща, градеж и строителство. Искаме да покажем на гражданите, че политиката е отговорна и сериозна работа. Тя не е скечове и песни. Трябва да се носи отговорност, дори когато това е политически непопулярно", добави Сачева. 

По думите й политическите възможни сценарии са различни. "Готови сме да подкрепим и правителство на втория избран от българските граждани", уточни тя. И ако това не се случи - да се премине към Велико народно събрание. 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай