По морето! Плажовете пълни, секциите празни. В Гърция обратното

Защо се получи така?

По морето! Плажовете пълни, секциите празни. В Гърция обратното | StandartNews.com

По морето - плажовете пълни, секциите празни. Ситуацията е парадоксална, защото летовниците ни в Гърция гласуваха без проблем. Даже извиха опашки пред секциите в съседната страна .

Защо се получи така?

В Созопол всички плажове са пълни, докато секциите са празни. Такава се оказа ситуацията по цялото Южното Черноморие. Почиващи от вътрешността на страната не могат да гласуват, защото няма как да бъдат регистрирани по настоящ адрес.

ВИЖ ОЩЕ: Огромни опашки за гласуване в Гърция, и братя Аргирови чакат

Временните секции не станаха факт. Така активността по Южното Черноморие е много по-ниска от тази на вота през април.

На предишните избори гласувахме без проблеми в Германия, сега трябва да се приберем до Перник, за да гласуваме, каза мъж пред бТВ.

Единствено хората, които притежават имот по морето, имаха възможност да си направят регистрация по настоящ адрес. Летовниците в хотелите нямаха тази възможност.

В същото време в гръцкия курорт Никити активността бе рекордна. Опашките не спират от сутринта. Към 16 ч. дори бяха изпратени допълнително още 300 бюлетини, ако наличните привършат.В Никити вече 900 души са гласували. Това е подобрение на рекорда от изборите през 2-19 г., когато в курорта бюлетини пуснаха 700 наши сънародници.

https://bntnews.bg/f/news/b/1162/09f28bf3facecf5c4d245f883f0c28de.png

Днес вотът в Никити е възможен само срещу лична карта и една обикновена декларация. Така всеки българин в курорта може да упражни правото си на вот.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай