Огромни опашки за гласуване в Гърция, и братя Аргирови чакат

Голяма част от хората са на почивка

Огромни опашки за гласуване в Гърция, и братя Аргирови чакат | StandartNews.com

Огромни опашки от желаещи да гласуват българи се извиха в Халкидики. Сред чакащите са и братя Аргирови, предаде Нова тв. Хората не се отказват да упражнят правото си на глас въпреки жегата и търпеливо чакат реда си.

Някои от тях работят на гръцкото море, но повечето са на почивка.

В малкото селце Неа Перамос, което е на западния бряг на Кавалския залив, от сутринта не спира върволицата от нашенци, решили да дадат гласа си от чужбина, предаде репортер на „Марица“.

Първоначално онлайн са били подадени 77 заявления за гласуване, което дало повод там да се открие избирателна секция. Напливът обаче не спира и към 9,30 ч. в Неа Перамос вече бяха гласували над 200 българи, като повечето са подали декларация на място, че искат там да упражнят правото си на глас.

Както стана ясно по-рано, процедурата за гласуване на българите зад граница е много по облекчена и освободена от формалности, отколкото за летовниците на родното черноморие.

Според анализатори, има голям шанс изходът от днешния парламентарен вот у нас да бъде решен именно от българите в чужбина. Очаква се около 200 000 наши сънародници зад граница да пуснат бюлетина в общо 791 секции.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай