Николай Цонков: Ангелов да подаде оставка

Правителството проваля ваксинацията, твърди кандидат-депутатът на БСП

Николай Цонков: Ангелов да подаде оставка | StandartNews.com

Правителството проваля ваксинацията на българските граждани. Категорично настоявам министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов да подаде оставка. Това каза народният представител от „БСП за България“ Николай Цонков.

Според него министърът носи лична отговорност за управлението и несправянето с медицинската криза.

„Вече и смъртни случаи тежат на съвестта на премиера Бойко Борисов“, счита Цонков. „В четвъртък казват, че няма проблем с ваксината на „Астра Зенека“, а вчера Борисов спря имунизацията с нея. А най-голям брой ваксини са поръчани и внесени именно от този производител“, припомни социалиста.

„Изпълнителен директор на фирмата в България е майката на евродепутата Ева Майдел. Налице ли е конфликт на интереси?“, пита Цонков.

„Въпросът не е просто морален, а става въпрос за човешки животи - вече има и смъртни случаи след поставяне на ваксината „Астра Зенека“, заяви народният представител и отново призова отговорните, като "успешния" министър и кандидат за депутат Ангелов, да подадат оставка.

„Управляващите от ГЕРБ – премиер, министри и евродепутати не гарантират интересите на всички български граждани“, категоричен бе Николай Цонков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай