Петък,

Николай Николов: Регистър на подлезите в София

От: СТАНДАРТ -
104
Николай Николов: Регистър на подлезите в София
A
A
A

Да се създаде работна група, която да изработи регистър на подлезите, в който да се следи за общото им състояние. Това предложение направи, по време на редовната сесия на СОС, общинският съветник от БСП Николай Николов, който е и кандидат за народен представител от 23 МИР. Той предложи и да бъдат уеднаквени критериите за достъпност и сигурност за всеки един подлез на територията на Столична община.

„Водещата комисия трябва да бъде тази по архитектура и градоустройство. Затова се надявам да получа подкрепата на председателя й Силвия Христова и от останалите колеги в комисията, за създаването на тази работна група. За да можем да имаме сигурни и достъпни подлези и гражданите да са доволни“, каза Николов.

Кметът на София Йорданка Фандъкова определи предложението като добро.

Идеята на общинския съветник от БСП е свързана с питането му към градоначалника за броя и състоянието на подлезите на територията на града, след множество оплаквания от граждани.

Николай Николов отбеляза, че от 86 функциониращи подлеза на територията на Столична община в едва 38 от тях има изградено видеонаблюдение, която е по-малко от 50%. „На много места е затруднен и достъпът до подлези на хората с инвалидни, детски и пазарски колички“, изтъкна още социалистът.


Всички новини от категория Парламентарни избори 2021.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички