Наглост! Убиец на дете се кандидатира за депутат

Това е панагюрският бизнесмен Цветан Пъков

Наглост! Убиец на дете се кандидатира за депутат | StandartNews.com

Панагюрският бизнесмен Цветан Пъков, чието име стана национално известно, след като помете с джипа си и уби на пътя малко момченце, е сред кандидатите за народни представители от Пазарджишки многомандатен район, пише Марица.

Предприемачът е включен в листата на Българско национално обединение – БНО, която издига общо девет човека за Пазарджишко.

Преди около седмица бизнесменът Васил Божков обяви чрез профила си във Фейсбук, че политическа партия "Българско национално обединение" с лидер Георги Георгиев-Готи ще бъде мандатоносителят на гражданската му платформа "Българско лято" за участие в парламентарните избори.

Цветан Пъков също не за пръв път участва като кандидат за народното доверие – издиган е за общински съветник назад в годините в родния си град Панагюрище. Тогава обаче името му не е изпъквало така, тъй като това е било преди злощастния инцидент, погубил бъдещия първокласник Петьо Гевечанов.

Той бе блъснат смъртоносно от мощния джип на Пъков, докато карал колело на улицата. Впоследствие се оказа, че 44-годишният тогава панагюрски бизнесмен има доста пътни провинения в досието си, включително с пострадали хора. Той бе осъден на 4 години лишаване от свобода, но бе освободен предсрочно за добро поведение през 2018 година, а на следващата заведе дело срещу Дирекцията на затворите за 30 000 лева заради мизерия в килиите.

 

.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай