Мустафа Карадайъ: ДПС плътно стои зад Делян Пеевски

Г-н Пеевски продаде вестникиците си, но свободата на словото след това падна до 113-то място, каза председателят на ДПС

Мустафа Карадайъ: ДПС плътно стои зад Делян Пеевски | StandartNews.com

Ние не си изхвърляме и захвърляме приятелите, ако не са го заслужили. Г-н Пеевски е бил част от парламентарната група на ДПС и като депутат както всички останали народни представители е участвал активно в политическите проекти. Той е наш приятел и докато няма факти, ние ще сме зад него и заедно“. Така председателят на ДПС опроверга твърденията от кръга „Капитал“ за конфликт между лидера на партията и Делян Пеевски. Това се случи в негово изказване преди няколко дни в гр. Девин пред членове и симпатизанти на Движението.

В Борино и Сърница ден по-късно Карадайъ отново разби митовете за медиен монопол от страна на Пеевски и посочи всички усилия на ДПС и Делян Пеевски за изсветляване на медийната среда и борба за свободата на словото 

„ Говорят за медиен монопол в България и казват, че Делян Пеевски е медийният монополист в държавата. А точно те държат медийния монопол в България и затова свободата на словото в България е на 111-то място. Г-н Пеевски като си продаде и трите медии, които бяха негови, свободата на словото в нашата държава изпадна на 113-то място. Когато всички тези хора от тази група говореха за медиен монопол и свобода на словото в България, заедно с г-н Пеевски внесохме законопроект за публичност на собствеността на медиите и на офшорните компании, които са в медийния пазар. Точно тази организирана група на подмяната скочиха и реваха " Защо трябвало да има публичност?". Ето за такава подмяна става въпрос. ДПС прави политика на база ценности и факти, а не на принципа „твърди се“. Няма как така да градим политика. Докато няма факти и доказателства, ние сме зад г-н Пеевски и заедно с него" , бе категоричен Карадайъ.

 На среща с избиратели във Велинград Карадайъ  каза "Твърдения, разпространявани от кръга Капитал за монопол на медийния пазар, които се приписват на Пеевски, са неверни. Именно хората, които говорят такива неща, организират събития и награждават журналисти и признават, че плащат заплатите на най-много журналисти. И в същото време говорят, че г-н Пеевски е медийният монополист в България. Как става така, като те имат най-много медии?“ попита риторично Карадайъ.

„Г-н Пеевски е бил част от парламентарната група на ДПС и като депутат както всички останали народни представители е участвал активно в политическите проекти. Той е наш приятел и докато няма факти, ние ще сме зад него и заедно“, припомни лидерът на ДПС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай