Сряда,

Муккадес Налбант: ДПС търси общото, не разделното

От: стандарт -
318
Муккадес Налбант: ДПС търси общото, не разделното
A
A
A

 

Нямам кумири, но имам хора, които уважавам и такива, които много уважавам. Това заяви втората в листата на кандидат-депутатите от ДПС в Кърджали Муккадес Налбант по Нова телевизия. Уважавам много почетния председател на ДПС Ахмед Доган, също така и някои исторически личности, добави тя.

Призна, че политиката й отнема голяма част от времето, но каза, че най-важно за нея е семейството й.

На въпроса какви съвети е получила от председателя на партията Мустафа Карадайъ, тя заяви, че те са много, но са лични и няма да ги обяви.

Ако стана депутат, това, което няма да забравя, е откъде съм тръгнала и кой ме е избрал, каза още Налбант.

Тя заяви, че се радва, че акцент в програмата на всички политически партии е образованието и желанието за неговото по-високо качество, тъй като е изцяло в нейния профил.

Потвърди, че ДПС е готова да подкрепи трите партии на промяната като за Движението участието във властта не е задължително, защото е най-важно да се приемат новите приоритети и да се подкрепят новите приоритети, които да осигурят ускорен икономически растеж.

За ДПС приоритет е търсенето на общото, а не разделното в политиката. И това е, за да се решат проблемите на хората, добави Налбант.

Тя заяви, че избирателите на ДПС ги вълнуват въпросите за улици, вода и електричество, които в последните години са очаквали да бъдат решени, но това не се е случило. Не ги вълнуват въпросите със санкциите на Делян Пеевски, добави тя.

Само с  един общински бюджет проблемите остават нерешени, затова е необходима помощта на държавата, каза още тя.

Няма български гражданин, който да не обича родината си, заяви тя на въпроса за кого от ДПС България е родина. Тя припомни как преди стотици години турците са се  преселили в България.  Затова ние сме 100 процента български граждани, имаме и друга идентичност, но и сме европейски граждани. Това създава един красив синтез, които ни прави по-богати, казва Налбант.


Всички новини от категория Парламентарни избори 2021.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com