Понеделник,

Министър коментира реплика на Васил Божков

От: стандарт -
452
Министър коментира реплика на Васил Божков
A
A
A

Министърът на вътрешните работи Христо Терзийски даде интервю пред БЛИЦ като опроверга изказване на Васил Божков в последното му онлайн интервю, че ако спечели изборите, ще има нулева престъпност у нас.

„Няма държава в света, в която да има нулева престъпност. Дори и в страните от най-високо ниво няма населено място, където да не са регистрирани престъпления. Напоследък в държави от най-високо ниво се наблюдава тенденция за увеличаване на престъпността. За разлика от твърденията на хора, които въобще не познават и не разбират работата на МВР и конкретно работата на полицията, бих казал, че през последните 4 години при нас е налице трайна тенденция за намаляване на битовата престъпност, и то в показатели, в които никой не може да твърди, че от страна на МВР има укриването на престъпления. Такива са убийствата, грабежите, кражбите на автомобили и телефонните измами+, казва министърът на вътрешните работи.

Терзийски опроверга Божков, който твърди, че ако спечели изборите, извършителите на престъпления ще бъдат разкривани и залавяни още на десетата минута.

„Това са несъстоятелни твърдения и изказвания с цел да грабне вниманието на публиката“, твърди министърът.

Във връзка с разследванията срещу Божков и възможно ли е той по-скоро да бъде екстрадиран в България, за да се изправи пред правосъдието, Терзийски каза:

„С колегите от прокуратурата сме предприели всички действия и това, което е необходимо, е направено. Лицата от тази категория заподозрени и извършители на престъпления са обявени за издирване както на местно и регионално ниво, така и чрез Интерпол и Европол там, където ние сме членове на тези организации“.


Всички новини от категория Парламентарни избори 2021.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички