Министър коментира реплика на Васил Божков

Няма страна с нулева престъпност, каза Христо Терзийски

Министър коментира реплика на Васил Божков | StandartNews.com

Министърът на вътрешните работи Христо Терзийски даде интервю пред БЛИЦ като опроверга изказване на Васил Божков в последното му онлайн интервю, че ако спечели изборите, ще има нулева престъпност у нас.

„Няма държава в света, в която да има нулева престъпност. Дори и в страните от най-високо ниво няма населено място, където да не са регистрирани престъпления. Напоследък в държави от най-високо ниво се наблюдава тенденция за увеличаване на престъпността. За разлика от твърденията на хора, които въобще не познават и не разбират работата на МВР и конкретно работата на полицията, бих казал, че през последните 4 години при нас е налице трайна тенденция за намаляване на битовата престъпност, и то в показатели, в които никой не може да твърди, че от страна на МВР има укриването на престъпления. Такива са убийствата, грабежите, кражбите на автомобили и телефонните измами+, казва министърът на вътрешните работи.

Терзийски опроверга Божков, който твърди, че ако спечели изборите, извършителите на престъпления ще бъдат разкривани и залавяни още на десетата минута.

„Това са несъстоятелни твърдения и изказвания с цел да грабне вниманието на публиката“, твърди министърът.

Във връзка с разследванията срещу Божков и възможно ли е той по-скоро да бъде екстрадиран в България, за да се изправи пред правосъдието, Терзийски каза:

„С колегите от прокуратурата сме предприели всички действия и това, което е необходимо, е направено. Лицата от тази категория заподозрени и извършители на престъпления са обявени за издирване както на местно и регионално ниво, така и чрез Интерпол и Европол там, където ние сме членове на тези организации“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай