Мая и Триото с дар за Радев:Коалиция "Мутри, вън!"

Регистрираха обща формация за парламентарните избори

Мая и Триото с дар за Радев:Коалиция "Мутри, вън!" | StandartNews.com

Мая Манолова и Отровното трио отговориха на въпроса коя ще е партията на президента Румен Радев като я създадоха. Днес те обявиха новата си коалиция за парламентарните избори на 4 април. Тя ще се казва „Изправи се! Мутри, вън!“. Името и повтаря призива, с който Румен Радев вдигна юмрук миналото лято и извади мутрите на площада. Със същия призив на 1 февруари Радев обяви и кандидатирането си за втори мандат.

Името на формацията съобщи Арман Бабикян, предаде БГНЕС. В момента те събират подписи и ще ги внесат във вторник в ЦИК, като до момента те са събрали 4000, а законът иска 2500.

„Това е най-краткото название, за повода, заради който се събраха хората миналата година на площада. Озаглавили сме коалицията така, защото очакваме едно нещо - хората да се изправят и да изгонят мутрите“, заяви Бабикян. Той уточни, че коалицията им ще се яви на изборите с мандата на три партии – „Единна Народна партия“, „Движение 21“ и ДБГ, като имат подкрепата на други партии и на над 20 неправителствени организации.

Мая Манолова обяви, че на 9-ти февруари ще внесат документи за регистрация в ЦИК.

„Двете граждански платформи се обединяваме за участие в предстоящите избори с общи граждански листи. В 45-то НС ще представляваме обикновените граждани, не партийните елити, не икономически кръгове, не бизнес кръгове. Нашите приоритети са ясно заявени. Това са повишаване на доходите на българските граждани, преизчисляване на пенсиите, дълбока съдебна реформа, преосноваване на институциите, борба с монополите и за чиста природа“, посочи Манолова част от приоритетите на коалицията. Тя обяви, че ще бъде направена ревизия на управлението на Борисов и ще кажат на българите къде са отишли парите им.

Бившият омбудсман заяви още, че няма да подкрепят правителство на ГЕРБ и ДПС, нито ще управляват с тях.

Независимо, че уж коалицията е на обикновените граждани, Манолова обяви, че в листите им ще има само 30% участие на партийно ангажирани хора, а останалите 70%, ще са безпартийни граждани.

„Ще отменим облагането на доходите до 650 лв. – това ще бъде първата мярка. Имаме ясно разписани мерки за подкрепа на малкия и средния бизнес, като ще обявим данъчна ваканция в рамките на кризата. Ще гарантираме, че парите от Европа ще стигнат до малкия и средния бизнес“, обясни Манолова и добави, че ще бъдат подкрепени слабите и уязвимите с ваучери за социални услуги, безплатни ясли и детски градини, детегледачи, храна, ваучери за отопление, ваучери за детегледачи.

„Всеки отказ да бъдем регистрирани под названието „Изправи се! Мутри вън“ ще бъде произвол. Ще бъде политическа разправа и поръчка на ЦИК срещу „Изправи се“, „Отровното трио“ и гражданите“, коментира Манолова вероятността ЦИК да откаже регистрация заради името на коалицията.

Манолова и Триото и днес организират протест в т.нар. "триъгълник на властта".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай