Марешки: Постигаме ясни резултати в кратки срокове

Лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки закри кампанията си в родната Варна, където е и водач на листата

Марешки: Постигаме ясни резултати в кратки срокове | StandartNews.com

Патриотичната коалиция ВОЛЯ и НФСБ е сред малкото формации, които повишиха подкрепата си в течение на кампанията. Ключови за това се оказаха ясните задачи, които си поставят – безплатни лекарства за ученици и пенсионери, справедливи цени на горивата и базовите стоки от потребителската кошница, а така също повишаване на всички пенсии с  минимум 200 лева.

Лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки закри кампанията си в родната Варна, където е и водач на листата.  За събитието бе избрано символично място, а именно първата му бензиностанция, от която преди 5 години е започнал неговата битка за справедливи цени в горивата.

През цялата кампания Марешки многократно заявяваше, че нереалните цени ограбват всяко домакинство с хиляди левове, а фирмите със стотици хиляди. По думите му, това е най-големият грабеж от българите и една от основните причини за бедността в България. Неслучайно знакова инициатива на ВОЛЯ в последното народно събрание беше проектът за държавна верига бензиностанции, която да позволи на всички българи, от всички краища на България да имат достъп до справедливи цени. Главна задача на патриотите от ВОЛЯ и НФСБ е да я реализират в следващото управление.

„Преди пет години, точно тук, на това знаково място за варненци, беше началото на борбата с картела. Тук, на булевард „Трети март”, което също е символично. Почерпихме сила от възрожденците и започнахме нашата битка за свобода. Свобода от монополи, от чужди интереси и срещу икономическото робство. Свободата идва за тези, които я търсят и които воюват за нея. След изборите някой градове ще са свободни, а други не. А може да е свободна цяла България. Аз застанах с моя подпис, а вие застанете с вашия глас  в неделя.  Ако гласувате за Патриотичната коалиция, гласувате за  резултати - ясни и осезаеми. В кратки срокове. Не отлагайте с още един мандат!”, призова Марешки.

Веселин Марешки не само даде дума за това, но и положи подписа си под реален договор с над 400 000  с българи. Договорът с Марешки е  уникален документ за съвременната политика, тъй като чрез него за първи път политик поема реален ангажимент с насрещни неустойки при неизпълнение.

Патриотичната коалиция беше единствената,  която привлече към себе си голям брой политически партии в хода на кампанията като в тази връзка от щаба коментираха, че е очевидна тяхната коалиционна култура, която дава приоритет на националните интереси, а не на политически вендети или лично его.

„Водихме позитивна кампания с нови идеи и прагматични решения, не влязохме в конфронтация с останалите партии и коалиции, но и не останахме длъжни на атаките срещу нас, показахме, че диалогът с избирателите и тяхното доверие са по-важни за нас от това да водим безплодни спорове”, допълват от щаба на патриотите.

Вече на дневен ред стои въпросът дали патриотите от ВОЛЯ и НФСБ биха приели да бъдат част от новото управление като лидерите на двете партии подчертаха, че техните условия за участие в изпълнителната власт са ясни: реализация на основните приоритети в програмите им и защита на християнските и семейни ценности.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай