Манолова защити уволнен от ГЕРБ

Бизнесът да не се страхува, ГЕРБ няма да е на власт, каза лидерката на "Изправи се! Мутри вън!"

Манолова защити уволнен от ГЕРБ | StandartNews.com

"Бизнесът да не се страхува. Времената, в които някой може да ви натиска да освободите добър работник, защото е с различно мнение за властта, си отидоха. Борисов вече е бивш премиер, на 11 юли ГЕРБ повече няма да бъдат във властта, няма да има правителство на ГЕРБ, няма да има мнозинство на ГЕРБ. Ще осигурим почтена, прозрачна среда, за да се развива бизнесът."  Това заяви председателят на коалицията „Изправи се! Мутри вън!“ Мая Манолова във видео на живо във Фейсбук по повод уволнението на Юрий Танев – пети в листата за Пловдив, уволнен от фирма Апекс Сервиз ООД.

Юрий Танев е бил 200 дни на протестите в Пловдив и в София, сега е кандидат за народен представител в листата на коалиция „Изправи се! Мутри вън!“ за Пловдив. Уволнен е в четвъртък заради това, че е в листа на политически опонент на ГЕРБ. Безобразие е, че е останал без работа, защото е в политическа листа срещу статуквото, категорична бе Манолова.

"Всички ние си отдъхнахме, когато Борисов  подаде оставка, когато беше назначено служебното правителство и твърдим, че се диша по-леко.

Диша се по-свободно, но въздухът продължава да е мръсен. Защото хора, които упражняват своето конституционно право да участват в изборите, да бъдат издигани за народни представители, плащат с работата си, с доходите си, със спокойствието на семейството си и на близките си хора", допълни тя.

Юрий Танев призова хората да не се страхуват, макар че ГЕРБ все още държат много икономически лостове. Той е убеден, че фирмата е била принудена да го уволни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай