Понеделник,

БСП с "Лодка на Свободата" във Видин

От: Редактор -
БСП с "Лодка на Свободата" във Видин
A
A
A

„Този червен лъч тръгва от Видин до Силистра. Целта е да покажем колко красива е България по поречието на река Дунав, да покажем колко може да се развие поречието“, каза Филип Попов - водач на листата с кандидати за депутати от „БСП за България“ от Видин на борда на „Лодката на Свободата“ минути преди старта на #4БСПоход: По Дунав с грижа за хората!

По време на 4-дневния водопреход от най-западната до най-източната точка на северната ни речна граница на борда на лодката последователно на капитанския рул ще застават шестимата водачи на листи от „БСП за България“ в Северна България, като всеки от тях ще предава вахтата на следващия в съответния регион.   

„За съжаление от 15 години сме страна-членка на Дунавската стратегия на ЕС, но нищо не се случва на нашия бряг. Последната „светла точка“ е в Белград, оттам насетне по поречието на Долния Дунав няма развитие на туризма, няма малки стоянки, няма нищо… Срутището ГЕРБ се вижда какво направи. Това, което искаме - с визия напред, с капитанската шапка да поемем управлението на България, да поемем развитието на този златен регион, защото това не е река – това е магистрала без дупки. Това е една златна нишка, която България трябва да се възползва от нея“, заяви Филип Попов.

От домакините на лодката той получи символично капитанската фуражка и бинокъл, за да вижда ясно и надалеч перспективите на Дунавското българско поречие. Реквизитите на капитан Попов ще предаде на водача на листата на „БСП за България“ в Монтана Атанас Костадинов в Лом, където се очаква до няколко часа „Лодката на свободата“ да акостира.

По време на водопрехода плавателният съд със социалистически водачи на борда ще  премине през шест региона, ще бъде управляван от шестима водачи на листи, които ще изведат 4-ри приоритета за бъдещето на поречието под слогана  Дунав. Една река – обща съдба!“

 


Всички новини от категория Парламентарни избори 2021.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички