Ленко Петканин: Държавата трябва да подсигури младите

Успяхме да направим сериозен пакет от мерки, обърнати изцяло към младите хора в България,каза кандидатът на БСП

Ленко Петканин: Държавата трябва да подсигури младите | StandartNews.com

Успяхме да направим сериозен пакет от мерки, обърнати изцяло към младите хора в България, осъзнавайки, че демографският проблем е най-сериозният, който седи пред страната ни. Това каза кандидатът за народен представител, поставен под №102 в листата на 24-ти МИР от „БСП за България“ по време на откритото студио „Думата е ваша“ на БСТВ. В предаването взеха участие водачът на листата Георги Свиленски, кандидати за народни представители от 24-ти МИР и граждани.

„Ние изготвихме една много сериозна програма, която обхваща няколко от секторите в политиката на България. Първият, от икономическа гледна точка, е въвеждането на данъчно облекчение за младите семейства. За всяко дете работещите родители ще получат 500 лева данъчно облекчение върху своите доходи. След навършване на 18 годишна възраст това данъчно облекчение ще се прехвърли върху подрастващия. Така до навършване на 26- годишна възраст той няма да плаща данък върху доходите си“, обясни Петканин.

Кандидатът за народен представител представи и останалите мерки, които обхващат над 1,9 милиона деца, над 750 000 семейства и близо 330 000 млади хора. Той добави, че са предвидени мерки за стимулиране на раждаемостта, чрез конкретни суми за всяко дете. За младите работещи родители, които са се осигурявали 24 месеца за второ и трето дете това са по 6500 лева. В пакета от мерки, разписан от експертите в БСП, е предвидена еднократна помощ от 500 лв. за раждане на първо дете, за второ – 1 000, за трето – 1 500, за всяко следващо по 200 лева.

Бившият лидер на Младежкото обединение на БСП в София обърна внимание и на образованието. Той подчерта, че много родители трудно се справят с всички разходи покрай първия учебен ден. Това е една от причините за всички деца от 1-ви до 4-ти клас в програмата да са заложени 250 лева за всяка учебна година и безплатни учебници за всички ученици от първи до дванадесети клас. Петканин постави акцент върху учебното съдържание и настоя за 1 учебник и единно учебно съдържание за цялата страна.

„Нашата мисия е да създадем перспектива на младите хора да останат в България. Може би, след като най-после прекратим модела на ГЕРБ, който за 12 години ни е довел до състоянието, в което сме, плюс тези мерки и борбата с корупцията, с която трябва да се заеме цялата държава, най-накрая ще имаме сигурност в промяната“, подчерта председателят на БСП – район „Сердика“ и допълни, че силно се надява това да бъде стимул за другите млади хора, които не са в България да се върнат тук.

„Апелът ми към всички избиратели, особено към по-младите хора е: Дайте своя принос за промяната в държавата. Само, чрез активно участие в изборите можем да гарантираме бъдещето на България заедно. Автентичният глас е много по-силен от всеки стимулиран или купен вот. Наш дълг и наша мисия е да останем в България и да я променим за добро“, призова гражданите и избирателите Ленко Петканин.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай