Петък,

Христо Иванов: Засега не говорим за коалиции

От: Стандарт -
Христо Иванов: Засега не говорим за коалиции
A
A
A

"Рано е да се правят някакви окончателни анализи. Трудно, но се очертава една по-добра България. Това е една България, в която Бойко Борисов може да загуби властта".

Това коментира лидерът на "Демократична България" Христо Иванов пред bTV.

"Този факт българите да се освободят от страха, от тази машина. Това е една промяна, в която въпреки хаоса, който организира ЦИК, плашенето, мачкането, българите все пак поискаха друго. Това е една България, в която БСП губи централно място, ДПС не може повече да играе тази роля.

И нашата политическа сила, независимо от това дали ще надскочим ДПС, самият факт, че им дишаме във врата, показва, че можем да ги изместим. Тук въпросът е, че имаме екип и във всяка една от тези области имаме великолепни експерти, които са доказали, че могат. Защото оттук нататък ще ни тежи това заявките да ги превърнем в действие. 

Има опасност този парламент да не се състои, но управлението не може да бъде самоцел и излизането от една толкова дългогодишна склероза на Българската демокрация минава през сложно разчупване, повече от 30 години.

Парламентарният живот в една демокрация дава достатъчно възможности да се постигнат такива цели и коалицията е една от тях. Разговори за коалиции или други форми на съвместно действие с формации е нещо, което може да се направи, след като постигнем, след като гласуваме срещу пореден мандат на Бойко Борисов."

 


Всички новини от категория Парламентарни избори 2021.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички