Христо Иванов: Засега не говорим за коалиции

Това е една промяна, въпреки хаоса българите все пак поискаха друго, каза лидерът на "Да, България"

Христо Иванов: Засега не говорим за коалиции | StandartNews.com

"Рано е да се правят някакви окончателни анализи. Трудно, но се очертава една по-добра България. Това е една България, в която Бойко Борисов може да загуби властта".

Това коментира лидерът на "Демократична България" Христо Иванов пред bTV.

"Този факт българите да се освободят от страха, от тази машина. Това е една промяна, в която въпреки хаоса, който организира ЦИК, плашенето, мачкането, българите все пак поискаха друго. Това е една България, в която БСП губи централно място, ДПС не може повече да играе тази роля.

И нашата политическа сила, независимо от това дали ще надскочим ДПС, самият факт, че им дишаме във врата, показва, че можем да ги изместим. Тук въпросът е, че имаме екип и във всяка една от тези области имаме великолепни експерти, които са доказали, че могат. Защото оттук нататък ще ни тежи това заявките да ги превърнем в действие. 

Има опасност този парламент да не се състои, но управлението не може да бъде самоцел и излизането от една толкова дългогодишна склероза на Българската демокрация минава през сложно разчупване, повече от 30 години.

Парламентарният живот в една демокрация дава достатъчно възможности да се постигнат такива цели и коалицията е една от тях. Разговори за коалиции или други форми на съвместно действие с формации е нещо, което може да се направи, след като постигнем, след като гласуваме срещу пореден мандат на Бойко Борисов."

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай