Христо Иванов: Вървим към предсрочни избори

Той не вижда печеливша комбинация в момента

Христо Иванов: Вървим към предсрочни избори | StandartNews.com

"Ние няма да подкрепим никаква форма на участие на ГЕРБ и ДПС във властта. Когато това се случи се надявам, че всички останали формации, които се явиха с това обещание на изборите, ще си задържат думата ".

Така съпредседателят на Демократична България Хирстова Иванов коментира пред bTV резултатите от избирте, но и добави: „Имаме много ясно записано в коалиционното споразумение, че не можем да подкрепим управление с мандат на БСП“.

 Така остава единствено вариант, предложен от „Има такъв народ“. Иванов призна, че е „силно скептичен“, че това ще се случи и "най-вероятно" вървим към нов парламентарен вот.

"Може да се окаже, че този парламент може да въплъти в себе си решимостта на хората да има мнозинство, което да гласува против Борисов. Ние се готвим в този парламент да се свърши работа, за да отидем на честни и свободни от Борисов избори“, отбеляза Иванов.

От „Демократична България“ нямали проблем и с това да останат в опозиция.

Според Иванов зад партията вече има „нова коалиция на средната класа активни хора у нас и в чужбина“, обединени около свобода, законност и модернизация.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай