Хасан Адемов: 10 години се лутаме в безвремие

Единственият показател, по който сме на първо място, за съжаление, е показателят по обща смъртност

Хасан Адемов: 10 години се лутаме в безвремие | StandartNews.com

 

През 1989 година България имаше своите приоритети, които с общите усилия на цялото общество и на всички политически партии бяха реализирани – членството в НАТО и ЕС. Това каза д-р Хасан Адемов, водач на листата на ДПС в 8 МИР Добрич, в предаването „Добър ден, България“ на Радио „Фокус“. Повече от десет години след тези постижения на демокрацията, страната ни се движи без цел и посока, няма национални приоритети. Затова ДПС определя настоящите избори като исторически, посочи Адемов.

„Трудно членството в Банковия съюз и в чакалнята на еврозоната може да бъде определено като национална цел. Затова ние от ДПС смятаме, че след като повече от десет години България се лута в едно абсолютно безвремие, е дошло време за рестарт на държавността. На този етап държавните институции не изпълняват законите и Конституцията на страната. Те се превърнати в един своеобразен придатък на един човек в страната, който от прозореца на джипа решава съдбините на хората в България. Този модел на управление е контрапродуктивен и това го показват редица класации, в които България за съжаление е на последно място. Единственият показател, по който сме на първо място, за съжаление, е показателят по обща смъртност, отбеляза Хасан Адемов.

Водачът на листата на ДПС в 8 МИР Добрич Хасан Адемов посочи, че е необходима нова визия, нова енергия и креативност в поведението, за да можем да се обединим в името на национална цел, която ни води към по-добър жизнен стандарт. Всяка една партия, всяко едно мнозинство има за цел да подобри живота на хората, а през последните години това не се случва, посочи Адемов. В последните десет години, когато управлява ПП ГЕРБ, външният нетен дълг е нараснал с 20 млрд. лв., което означава, че голяма част от политиките са на база на дългово финансиране, а не изработени от икономиката свежи пари, посочи д-р Хасан Адемов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай