Карадайъ:Резултатът от мутризацията - 20 млрд. дълг

ГЕРБ превръщат Народното събрание в гумен печат за прищевките на Бойко, каза лидерът на ДПС

Карадайъ:Резултатът от мутризацията - 20 млрд. дълг | StandartNews.com

Мустафа Карадайъ: Резултат от мутризацията на политиката и герберизацията на държавния апарат e 20 млрд дълг на гърба на нашите деца и внуци

Екипът на Централния лъч на ДПС начело с председателя Мустафа Карадайъ, зам.-председателя Йордан Цонев и евродепутата Атидже Вели пристигна в благоевградска област, за да подкрепи кандидатите за народни представители от листата на ДПС. Водач на листата в областта е зам.-председателят на ДПС Халил Летифов, втори е зам.-председателят Йордан Цонев, а трети Елхан Кълков. Централният предизборен лъч се срещна с партийните структури в селата Аврамово, Черна места, Конарско, Юруково, гр. Якоруда, Гоцеделчевските села Брезница, Корница и Лъжница и село Дебрен, общ. Гърмен.

При разговор с тях лидерът на ДПС сподели своите притеснения от погазването и потъпкването на правилата и законите в страната Той бе категоричен, че „ГЕРБ  превръщат Народното събрание в гумен печат на прищевките на Бойко“ и допълни „Това не е демокрация, а заприличва на модела на Тодор Живков. А сега един човек се опитва да налага еднолична, авторитарна власт и вече 10 години го прави.“, каза Карадайъ.

Той акцентира и върху наложените вече нови модел, а именно „Мутризация на българската политика, мутренският модел, който погазва закони и Конституция. Паралелно с това съществува и герберизация на държавния апарат, защото успяха да превърната и училищата,  и болници, и детски градини, и лесничеи, и полиция, всички държавни органи се опитват да ги превръщат в партийни органи на ГЕРБ, а държавните служители стават партиен слугинаж на ГЕРБ, за да си осигурят изборни резултати, за да си възпроизведат властта. Е, този модел прилича ли ви на модела на Тодор Живков?!“, попита риторично Карадайъ.

Той разясни накратко какъв е резултатът от тези две явления и даде сравнение с времето, когато ДПС участва във властта. „Резултат от мутризацията на политиката и герберизацията на държавния апарат струва 20 млрд дълг на гърба на нашите деца и внуци. Средно по 2 млрд. борч на година. За сравнение, 2001-2008, когато ние участвахме във властта за 8 години, имаше  35 млрд инвестиции. Когато има инвестиции, има работни места, заплатите се увеличиха, пенсиите се повишиха два пъти. Върнахме 16 млрд дълг  и заделихме 8 и половина  млрд. резерв на държавата, а сега  има 20 млрд борч.“

Екипът на Централния лъч на ДПС положи цветя пред паметните плочи в Гоцеделчевските села Брезница, Корница и Лъжница в памет на жертвите на т. нар. ,,възродителен процес“ от 1973 г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай