Карадайъ в Долни воден: ДПС е партия на надеждата

Заедно, отстоявайки своята идентичност, да градим общото ни бъдеще, каза председателят на партията

Карадайъ в Долни воден: ДПС е партия на надеждата | StandartNews.com

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, заедно с президента на европейските либерали Илхан Кючюк и евродепутата Атидже Вели пристигнаха в асеновградския квартал Долни воден, за да дадат мощна си подкрепа за кандидатите за народни представители от листата на ДПС.

Листата за Пловдивска област се води от Рамадан Аталай.

В залата в читалището на Долни Воден лидерът на Движението призова за обединение и заедност въпреки различията.

“Ние, различните по етнос, религия и култура, да бъдем заедно и да отстояваме своята култура, традиции и обичаи, своята идентичност. Нека заедно да градим общото ни бъдеще за България", каза председателят на ДПС. Той напомни приоритетите на партията през годините и тяхна реализация.

„Още през далечната 1991 г. от трибуната на Народното събрание, нашият почетен председател посочи приоритетите на ДПС-  мястото на България е в Европа, но преди това трябва  да стане член на НАТО. В диалог с политическите партии тогава успяхме да постигнем консенсус между тях, за да стигнем до 2004 година, когато бяхме част от управлението и България стана член на НАТО. Нашият почетен председател получи златен медал от конгреса на САЩ за приноса му за членството на България в НАТО и за приноса му за мирния преход от комунизъм към демокрация“, каза Карадайъ.

„През 2007 година, когато пак участвахме в централната  власт, България стана член на ЕС“, добави той.

Карадайъ сравни периодите, през които ДПС  е участвали във властта с тези от 2009 насам - при управлението на ГЕРБ.

" Изводите са: Над 20 млрд. нетен дълг, натрупан от безцелното пребиваване във властта и харченето на пари от джипката без управленска програма. За този период инвестиции няма“, бе категоричен лидерът на Движението. 

 В своето изказване президента на европейските либерали Илхан Кючюк определи голямата роля на ДПС, а именно „да възстанови демокрацията, да върне парламентаризма в България, да има министър- председател, който ще се отчита пред парламента, да има икономика като на другите европейски страни.“ 

Кючюк заяви още, че „има два вида политика - единия вид плаши, другия дава надежда".

ДПС е партия на надеждата и има самочувствието да поиска силна подкрепа с №7, защото гласът за ДПС е силен глас за икономиката, за социална политика,  за следващите поколения“, заяви в заключение Карадайъ.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай