ДПС: Държавата има нужда от промяна

Казахме НЕ на реваншизма!, заяви лидерът на ДПС

ДПС: Държавата има нужда от промяна | StandartNews.com
  • Казахме НЕ на реваншизма!, заяви лидерът на ДПС

Председателят на ДПС  Мустафа Карадайъ заедно със зам.- председателя на ДПС Йордан Цонев и евродепутата Атидже Вели пристигнаха в град Исперих, за да дадат мощната си подкрепа за листата на Разград водена от Ахмед Ахмедов, следван от  Ихсан Хаккъ, Хабибе Кязим Расим,  Денис Татар, Севим Рамаданова, Едис Даудов, Севгин Шукри, Мехмед Салим.

ВИЖ ОЩЕ: Карадайъ от Венец: Репресиите няма да ни уплашат

Лидерът на ДПС припомни заслугите на Движението при смяната на тоталитарния режим и заяви: "През 1989 г. свалихме тоталитарния режим и тогава, както и сега казваме: "Не на реваншизма" - въпреки пресните трупове и пресните рани. Нещо повече, казахме, че мястото на България е в Европа, но пътят на България минава през Босфора. Днес това е факт.".

ВИЖ ОЩЕ: Карадайъ от Шумен: Посочваме хоризонта за България

"През 2004 г., когато ДПС беше част от властта станахме членове на НАТО, минахме през Босфора. През 2007 г., когато участвахме във властта България стана член на ЕС. Ето това е ДПС. Определихме посоката на държавата и казахме - Не на реваншизма!", заяви още Мустафа Карадайъ.

ВИЖ ОЩЕ: Карадайъ в Самуил: Джипката е символ на разрухата

Лидерът на ДПС направи анализ на икономическите резултати в последните 20 години. "2001 г. идваме на власт при 17 млрд дълг, 2009 г. им оставяме милиард и половина дълг. За 8 години сме върнали 16 млрд. лв., средно на година по 2 милиарда дълг сме върнали, за да не ги оставяме на нашите деца и внуци в България. Идва Бойко, и управлява с еднолична власт, няма министри,  няма органи на държавата, война между  институции. Резултатът е рушене на държавността, на демокрацията и газене на Конституцията и законите на страната“, бе категоричен Карадайъ.

ВИЖ ОЩЕ: Доган надъхва депесарите

В своето изказване зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев заяви, че тази кампания ще е опровергаване на лъжи, за да е ясно какъв избор всеки прави. Той сравни с конкретни цифри чуждите инвестициите по времето на ДПС и това на ГЕРБ. „Съвкупните чужди  инвестиции за 8 години от 2001 до 2009 в  управление, в което ДПС участва са почти 36 млрд евро. Съвкупните инвестиции за 11 години в които ГЕРБ управлява са 15 млрд евро. Можем ли да сравним 36 с 15?! И за какъв инвестиционен климат ще ми говорят?!,  запита риторично Цонев. То отбеляза, че „инвеститорите не идват в България, те бягат защото няма стабилност, защото знаят, че един закон днес може да бъде приет от НС и до вечерта да бъде променен с едно телефонно обаждане.

Управлението на ГЕРБ е постоянна икономическа криза, няма други показатели“, бе категоричен Цонев. Той обеща да продължи да казва на хората истината „че държавността има нужда от възстановяване, че институциите не могат да съществуват така, че държавата не може да се управлява еднолично, от който и да било, защото Конституцията казва друго“.

„Ние сме парламентарна република и президентът трябва да се държи с парламента както трябва и изпълнителната власт, начело с министър-председателя, трябва да е на отчет на парламента всяка седмица. Държавата има нужда от промяна и ние ще я постигнем с вас“, призова Йордан Цонев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай