Карадайъ: Държим на приятелите си, правим политика с факти

Организирана престъпна група воюва с нас от 1999 г., каза лидерът на ДПС

Карадайъ: Държим на приятелите си, правим политика с факти | StandartNews.com

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ се срещна с младежи от Хасково, за да покаже подкрепата си за водача на ДПС в района - председателя на Младежко ДПС Сезгин Мехмед. Карадайъ отговори на всички въпроси, поставени от младежите по време разговора си с тях. Един от тях беше свързан със закона „Магнитски“, който  Карадайъ коментира така:

„Магнитски e инструмент за политически решения, това разбрахме от всички социолози, политолози и анализатори. Нашата официална позиция е за реда, за законността, за върховенството на закона, за демокрацията1 за демократичните принципи. Никой на нас не може да ни чете лекции, защото ние сме свалили комунистическия режим и сме докарали демокрацията в нашата Родина България.  Това са общи принципи, за които ние работим и ги поддържаме, но  ние очакваме да видим факти и доказателства. Защото в онази публикация на посолството пише: „твърди се“. Всеки за някого може нещо да твърди. Г-н Пеевски ми е личен приятел, ние се познаваме от 2001 година с него. Г-н Пеевски никога не е бил част от ДПС и никога не е участвал във взимането на  политическите решения в ДПС, защото ДПС функционира съгласно решенията на своите колективни органи -  ЦОБ, ЦС, областен, общински съвет, местен съвет. Г- н Пеевски не е бил член на ДПС, но той е мой приятел и един от близките хора до ДПС от 2008 г. Той стана част от гражданската квота и активно сме работили в защита на демокрацията в България и евроатлантическата ориентация на България. Но има една група в България, която аз наричам „организирана престъпна група“, които воюват с нас най-вече след 99 година и онова което правят го лепят  като етикет на нас  и  ни създават образ като партия. Говоря за Прокопиев и кръга „Капитал.“.

За тези хора Карадайъ заяви: „С анти-ДПС кампания унищожиха автентичното дясно в България, унищожиха СДС. Те са нереализирани в края комунистическия период, абонирани след падането на комунизма за дясното в България, опитите им за политически инженери на политическия терен. Но само в кабинетите на Борисов имат над 20 министри независимо че не печелят избори.“

„С анти-ДПС кампания създадоха ГЕРБ и с  анти-ДПС кампания ще изчезнат от политическия терен. За да можем ние да си формираме нашето поведение, отношение и позиция към когото и да е, ние ще го направим само  информирани и разумни, докато няма факти и доказателства, а има едни твърдения, г-н Пеевски е приятел на ДПС и той има този образ именно, защото е приятел на ДПС. Ние не си изхвърляме приятелите на база твърдения, а напротив правим политика на база факти, а не на внушения.“, категоричен бе Мустафа Карадайъ.

По време на срещата Карадайъ призова младежите да гласуват с №7 и припомни отново  приоритетите на ДПС, заложени в програмата за ускорено икономическо развитие -  зелената икономика, дигитализацията и гражданското общество , които от миналата година са приоритети и на ЕС.

През деня се проведоха срещи с жители на община Минерални бани и работна среща с областния съвет на ДПС Хасково. На срещата присъства още президентът на европейските либерали Илхан Кючюк, председателят на европейската либерална младеж Антоанета Асенова, областни и общински председатели на ДПС .

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай