Капон: Богатите страни не се управляват от хора с анцузи

Целта ни е не само мутрите да са вън, а интелектът да е вътре, казва кандидатът за депутат от Пловдив

Капон: Богатите страни не се управляват от хора с анцузи | StandartNews.com

Пловдив е моята България, казва Мария Капон - един от най-разпознаваемите и обичани политици под тепетата. Тя не жали сили и средства, за да подпомага развитието на града.

Още преди 13 години Капон се изправи срещу корупцията и предложи в България да се проведе Операция „Чисти ръце“. Днес цялото общество у нас води тази битка.

Мария Капон е втора след водача Николай Хаджигенов в листата на „Изправи се! Мутри вън!“ в Пловдив.

 

- Г-жо Капон, по както предизборната кампания сега се отличава от предишната, която бе само перди три месеца?

- За мен всичко се превърна в една кампания. Втората преля веднага след първата. Но разлика все пак има. Успяхме да гласуваме оставката на Борисов и днес е време да говорим не просто за отговорността, която трябва да понесат корумпираните, а да предложим начина, по който ще управляват почтените и интелигентните.

- Какво успяхте да свършите като представител на Пловдив в 45-тото Народно събрание?

- Трудно ще мога да възпроизведа всичко, направено за тези дълги 9 дни, които се оказаха кратки за България. Като започнете с преизчисляването на пенсиите и създаване на комисия за Росенец, минете през вдигането на прага за ДДС, премахването на синия талон за шофьорите и стигнете до печата, който все още слагаме на всички документи – безумие за XXI-ви век. Десетки неща, за които не остана време, но все пак показахме, че имаме капацитет, за да променим България.

Нито Николай, нито Арман, нито аз, нито Валя, сме отишли, за да получаваме заплата. Ние сме в Събранието, за да свършим това, което бурните и пълни с гняв площади на България искаха и ще го свършим докрай. Не просто мутрите - вън“, а интелекта – вътре, защото богатите страни се управляват от умни хора, а не от хора с анцузи.

- По-честни ли ще са изборите сега – с изцяло машинния вот?

- Надявам се. Енергията на хората е единственото, което може да ни помогне. Ако получим по-сериозна подкрепа, гражданите ще получат по-сериозни промени. Аз не мога да им обещавам кебапчета, почивки на Канарските острови, но мога да им гарантирам, че имаме прекрасна страна и прекрасни българи, част от които са в чужбина, които с нашата политическа воля могат да направят страната ни едно цветущо място за живеене.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай